item1a1a
item1b1
item3a1
Waar
welkom5a
REISVERHALEN | JAN FLAMEND
welkom5a1
welkom5a2
welkom5a3
welkom5a4
welkom5a5
welkom
Auteur
Bestellen
Sponsors
Doel
BLOG
WAARWARENWIJ3D1

Veel van de ruimtes waar we komen, hebben iets onwezenlijks: luchthavens, hotels, shoppingmalls, metro’s, tankstations, autostrades. Ingenieuze constructies van beton, glas, staal en technologie. Ruimtes waar we niet komen om te zijn of om te kijken, maar om te passeren. Transits van de ene naar de andere plaats via een niet-plaats. Iedereen is in beweging, gehaast ergens naartoe. Ieder voor zichzelf, iPod in de oren. Gecommuniceerd wordt er via borden, richtingaanwijzers en tickets. Zelfs de interactie aan de balie wordt uitbesteed aan ticketmachines of checkinconsoles. De mens is onzichtbaar in zijn tijdelijke passage. Je ziet hem alleen als je stilstaat, en hij uit het gewoel opstijgt als een vreemde vogel.

 

We reizen, bijna blind: niet traag, maar juist enorm snel, niet vrijblijvend en geïmproviseerd, maar professioneel en planmatig, niet langzaam en geleidelijk onderdompelend in een andere cultuur, maar zappend en hop-on-hop-off. Snel een paar folkloreclichés en souvenirs meegraaiend.

 

Hoe paradoxaal ook geeft die snelheid ruimte aan de lege tijd die je met jezelf moet zien door te brengen. De reisverhalen in deze bundel gaan over die lege tijd, wat er zoal gebeurt tussen twee exotische bestemmingen door, waar een mens zoal aan denkt. En natuurlijk gaan ze ook over die bestemmingen zelf: China, Peru, Australië, Saudi Arabië, Swaziland, Disneyland, …

Vormgeving Intertext Boekproducties

Uitvoering paperback met flappen

Formaat 12,5 x 20 cm

Omvang 240 blz

Prijs19,50

Verschijnt 20 februari 2013

fragment1a

website by Intertext Boekproducties | © foto Bart Ramakers

fragment1a1
HOME BLOG fragment bestel